Gault&Millau

Bankiety

zakladka

Sala bankietowa w Białymstoku

Oferta organizacji imprez

Propozycja Restauracji Receptura jest podyktowana nie tylko zmieniającymi się preferencjami naszych klientów, ale także zmianami, jakie zachodzą na rynku. Oferty poszczególnych restauracji się zmieniają, a my, nie chcąc być w tyle, również staramy się stale proponować coś nowego. Obecnie oferta sali bankietowej Restauracji Receptura w Białymstoku obejmuje:

  • Organizację przyjęć weselnych – najważniejszy dzień w życiu młodych wymaga wyjątkowej oprawy. Organizacja wesel to nasza specjalność.
  • Organizację styp – strata bliskiej osoby jest dla nas zawsze trudnym przeżyciem. Postaramy się, aby rodzinne grono pożegnało go w godnej atmosferze.
  • Organizację przyjęć komunijnych – to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu młodego człowieka. Zapewnimy jego odpowiednie przeżycie.
  • Organizację szkoleń – imprezy firmowe, konferencje i różne szkolenia to zawsze poważne wyzwanie logistyczne. Mamy w tym zakresie bogate doświadczenie.
  • Organizację imprez okolicznościowych – postaramy się, aby wyjątkowa okazja doczekała się wyjątkowej oprawy w wyjątkowym miejscu.
Wesela

Wstępna oferta organizacji przyjęcia weselnego sezon 2018

 

MENU I

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego. Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym i

zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów

Przekąski ustawione na półmiskach na stole

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę

 

Obiad weselny

Consome z kluskami lanymi

Filet z kurczaka nadziewany mięsem mielonym i suszonymi pomidorami polane sosem koprowym,

ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Dania ciepłe na półmiskach, serwowane w czasie przyjęcia

Pałki z kurczaka, pieczona karkówka z pieczarkami, ziemniaki pieczone, kalafior w natce pietruszki

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Barszcz z pasztecikiem

 

Zimne przekąski ustawione na półmiskach na stole

Śledź w kawie

Terrina rybna ze szpinakiem

Galantyna z kurczaka z sosem imbirowo-brzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Jajka faszerowane

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 

Cena 160 zł brutto od osoby.

 

Stół wiejski

 

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 

Cena 25 zł brutto od osób.

 

Pakiet alkoholi

 

Wódka czysta 0,5l 30zł/butelka

Wino białe lub czerwone 0,7 butelki 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

 

MENU II

 

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselneg. Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym i

zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

  • Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez

kelnerów.

  • Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów .
  • Przekąski ustawione na półmiskach na stole.
  • Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez

Młodą Parę.

 

Obiad weselny

Krem z selera z natką pietruszki

Filet z kurczaka z wędzoną papryką, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Polędwiczka wieprzowa z grzybami w sosie złotym, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa w maśle

Czosnkowym

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Pałki z kurczaka, schab duszony w sosie własnym, ryż curry, grillowane warzywa

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Barszczyk z pasztecikiem

 

Zimne przekąski ustawione na półmiskach na stole

Śledź w kawie

Terrina rybna ze szpinakiem w sosie winnym

Galantyna z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Wędliny z własnej wędzarni

Tatar z domowymi marynatami

Jajka faszerowane

Cukinia faszerowana z serem fromage i świeżym tymiankiem

Pieczony schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli

Sałata z amarantusem i jagodami goji

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 

Cena 180 zł brutto od osoby

 

Stół wiejski

 

Przekąski zimne

 

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 

Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

Wódka czysta 0,5l 30zł/butelka

Wino białe i czerwone 0,7l 30zł/butelka

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

 

MENU III

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego do

150 osób. Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym i

zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

  • Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez

kelnerów.

  • Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów .
  • Przekąski ustawione na półmiskach na stole.
  • Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez

Młodą Parę.

 

Przystawka ustawiona na stole przed przyjściem gości

Melon w szynce parmeńskiej

 

Obiad weselny

Krem z kalarepy z siekanym szczypiorem

Rolada z kaczki w sosie borówkowym na babce ziemniaczanej z jabłkiem w toffi i majerankiem

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Polędwiczka wieprzowa z orzechami w sosie rozmarynowym, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Łosoś pieczony na pure z zielonego groszku w sosie estragonowym z natką pietruszki i fasolką

Szparagową

 

Danie ciepłe, serwowane w czasie przyjęcia

Strogonow na jarzębiniaku

Zimne przekąski ustawione na półmiskach na stole

Śledź w maddlerowanych ziołach

Pstrąg faszerowany w sosie winnym

Galantyna z kaczki w sosie żurawinowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Pieczony schab ze śliwką z kremowym musem czosnkowym

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Mięso pieczone

Babeczki z bryndzą, wędzonym łososiem, truskawkami i kawiorem

Faszerowana cukinia serkiem fromage ze świeżym tymiankiem

Mix sałat z kurczakiem, konfiturą z czerwonej cebuli

Mix sałat z gruszką i serem pleśniowym

Jajka faszerowane

Sałatka z amarantusem i jagodami goji

Sałatka polska z chipsem z selera

Sosy, marynaty

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

Musy czekoladowe

Musy owocowe w kielichach

Praliny ze słonym karmelem

Tarta owocowa

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 

Cena 200 zł brutto od osoby.

 

Stół wiejski

 

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 

Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

 

Wódka czysta 0,5l 30zł/butelka

Wino białe i czerwone 0,7l 30zł/butelka

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

Imprezy okolicznościowe

UROCZYSTOŚCI RODZINNE

 

Menu I

Przystawki na półmiskach

Terrina rybna ze szpinakiem

Wędliny wędzone

Pasztet domowy

Tatar wołowy z domowymi marynatami

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Sałatka polska

Galantyna z kurczaka

Domowe sosy i marynaty

Zupa (do wyboru jedna zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z pasternaku i jabłka z natką pietruszki

 

Rosół z pierożkami z mięsem

Danie główne (do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Dorsz pieczony w sosie maślanym, podany z puree z selera i czosnkowym brokułem

 

Filet z kurczaka nadziewany wędzoną papryką w otulinie boczkowej, podane z ziemniakami puree

 

Deser

Semifredo z bezą włoską i truskawkami

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasta, owoce filetowane

 

Cena 120zł / osoba

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl

 

Menu II

Śledź w kawie

Terrina ryba ze szpinakiem

Wędliny wędzone

Pasztet domowy

Tatar wołowy z domowymi marynatami

Eskalopki z musem tzatziki

Galantyna z kurczaka

Sałatka z kurczakiem i chutneyem z czerwonej cebuli

Sałatka z jagodami goji

Domowe sosy i marynaty

Zupa (do wyboru zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z selera z siekanym szczypiorem

 

Consomme z domowym ravioli

Danie główne I (do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Kaczka pieczona na babce ziemniaczanej z gruszką w toffi i majeranku w sosie borówkowym

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie złotym z różowym pieprzem i ziemniaczkami w maśle, marchwią i

Brokułem

 

Danie główne II (do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Roladki z indyka w sosie gastric podane z ziemniakami gratin i warzywami al dente

 

Schab z warzywami duszony w sosie żubrówkowym, podany z pieczonymi ziemniakami

Deser

Krem bawarski z musem truskawkowym

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasto, owoce filetowane

Cena 145zł / osoba

 

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl

Komunie

W budowie

Obiad po pogrzebie

Menu I

Zupa (do wyboru jedna taka sama dla wszystkich)

Rosół z domowym makaronem lub lanymi kluskami

Zupa jęczmienna

Krem z pasternaku

Danie główne (do wyboru jedno takie samo dla wszystkich)

Panierowany kotlet schabowy, ziemniaki pure, surówka z marchwi i jabłka

Zwijka ze schabu nadziewana żółtym serem, szynką i jajkiem, ziemniaki pure, surówka z białejkapusty

Miruna w sosie koprowym, ziemniaki pure, mix sałat z sosem vinegret

Stół słodki

Mix domowych ciast

Kawa, herbata, woda, napoje niegazowane

Cena 35zł/osoba

Menu II

Zupa (do wyboru jedna taka sama dla wszystkich)

Krem z selera z natką pietruszki

Krupnik

Grzybowa

Danie główne ( do wyboru jedno takie same dla wszystkich)

Filet z kurczaka nadziewany wędzoną papryką w otulinie boczkowej, ziemniaki pure, marchew w maśle

Polędwiczka wieprzowa nadziewana mięsem mielonym i suszonymi pomidorami, ziemniaki pure,

Brokuł w maśle

Filet z dorsza z sosem z pora, ziemniaki pure, marchew w maśle

Stół słodki

Mix domowych ciast

Kawa, herbata, woda, napoje niegazowane

Cena 40zł/osoba

Powyższe oferty są ofertami przykładowymi i mogą ulec zmianie wedle potrzeb organizatora.