Gault&Millau

Imprezy okolicznościowe

Organizacja imprez okolicznościowych

 

 

 

imprezy-okoliczonosciowe1

Menu I

Przystawki na półmiskach

Śledź w ziołach

Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami

Wędliny wędzone własnej produkcji

Pasztet drobiowy z żurawiną

Tatar wołowy

Mix sałat z grillowaną gruszką i serem pleśniowym

Sałatka caprese z orzechami nerkowca

Warzywa marynowane

Pieczywo

Soki, woda niegazowana z cytryną podane w dzbankach i ustawione na stołach.

Zupa (do wyboru jedna zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z pomidorów z mozzarellą i oliwą bazyliową

*****

 Rosół z domowym makaronem

*****

Krem  z białych warzyw z chrustem z ziemniaka

Danie główne (do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Schab w ziołach sous vide podany z pure marchewkowo - ziemniaczanym, zielonym groszkiem i kalafiorem

STÓŁ SŁODKI

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasta, owoce sezonowe

 Cena 120zł / osoba

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl

imprezy-okoliczonosciowe2

Menu II

Przekąski ustawione na stołach

Deska serów

Wędliny wędzone własnej produkcji z piklami

Śledź w kompresowanej cebuli z kurkami

Tatar wołowy

Cannelloni z łososia z kaparami

Liście szpinaku z serem lazur w malinowym winegrecie

Mix sałat z wędzonym łososiem

Pieczywo

Soki, woda niegazowana z cytryną podane w dzbankach i ustawione na stołach

Zupa
(do wyboru zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z kalafiora z chipsem z bekonu skropiony oliwą truflową

*****

Bulion z kaczki z kołdunami i warzywami julienne

Danie główne I 
(do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Pieczona kaczka podana z fondantem ziemniaczanym, sosem wiśniowym i musem z pieczonego jabłka

*****

 Polędwiczka wieprzowa w bekonie podana z pure z kalarepy i gołąbkiem z kaszy gryczanej z sosem grzybowym

DANIE GORĄCE NA PÓŁMISKACH (do wyboru po dwa dania):

Żeberka na kapuście

Pieczona karkówka

Roladki drobiowe z warzywami

Dodatki:

Pieczone ziemniaki

Kluski śląskie

Warzywa w maśle czosnkowym

Warzywa z grilla z ziołami

STÓŁ SŁODKI

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasto, owoce filetowane

Cena 150zł / osoba

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl