Gault&Millau

Imprezy okolicznościowe

imprezy-okoliczonosciowe1

Menu I

Przystawki na półmiskach

Terrina rybna ze szpinakiem

Wędliny wędzone

Pasztet domowy

Tatar wołowy z domowymi marynatami

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Sałatka polska

Galantyna z kurczaka

Domowe sosy i marynaty

Zupa
(do wyboru jedna zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z pasternaku i jabłka z natką pietruszki

 Rosół z pierożkami z mięsem

Danie główne
(do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Dorsz pieczony w sosie maślanym, podany z puree z selera i czosnkowym brokułem

 Filet z kurczaka nadziewany wędzoną papryką w otulinie boczkowej, podane z ziemniakami puree

Deser

Semifredo z bezą włoską i truskawkami

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasta, owoce filetowane

 Cena 100zł / osoba

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl

imprezy-okoliczonosciowe2

Menu II

Śledź w kawie

Terrina ryba ze szpinakiem

Wędliny wędzone

Pasztet domowy

Tatar wołowy z domowymi marynatami

Eskalopki z musem tzatziki

Galantyna z kurczaka

Sałatka z kurczakiem i chutneyem z czerwonej cebuli

Sałatka z jagodami goji

Domowe sosy i marynaty

Zupa
(do wyboru zupa taka sama dla wszystkich)

Krem z selera z siekanym szczypiorem

Consomme z domowym ravioli

Danie główne I 
(do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Kaczka pieczona na babce ziemniaczanej z gruszką w toffi i majeranku w sosie borówkowym

 Polędwiczka wieprzowa w sosie złotym z różowym pieprzem i ziemniaczkami w maśle, marchwią i brokułem

Danie główne II
(do wyboru danie takie samo dla wszystkich)

Roladki z indyka w sosie gastric podane z ziemniakami gratin i warzywami al dente

 Schab z warzywami duszony w sosie żubrówkowym, podany z pieczonymi ziemniakami

Deser

Krem bawarski z musem truskawkowym

Kawa, herabata, woda, sok

Ciasto, owoce filetowane

Cena 135zł / osoba

Restauracja Receptura

85 67 52 700

biuro@restauracjareceptura.pl