Gault&Millau

Komunie

komunia gdynia

Organizacja przyjęć komunijnych

Profesjonalna obsługa

Pierwsza komunia święta jest bardzo ważnym wydarzeniem nie tylko w życiu dziecka, ale także jego rodziców. Restauracja Receptura już od lat pomaga klientom w organizacji przyjęć komunijnych. Gwarantujemy odpowiedni wystrój sali bankietowej, a także zatroszczymy się o każdy istotny element. Jednocześnie zapewniamy, że będziecie Państwo mieć kontrolę nie tylko nad tym, co przyrządzimy gościom restauracji do jedzenia, ale także jak będzie przebiegać cała uroczystość. Jeżeli w czasie trwania przyjęcia będziecie Państwo chcieli coś zmienić, będziemy na bieżąco reagować na Wasze potrzeby. Mieliśmy już niejednokrotnie okazję sprawdzić się w organizacji przyjęć weselnych, a także organizacji przyjęcia pogrzebowego. Chociaż obie te okazje znacznie się od siebie różnią, to obsługa gości jest tak sama.

Zachęcamy do zapoznania się z przykładowym przygotowanym dla Państwa menu. Wszyscy, którzy zgłoszą się do Restauracji Receptura, będą mieli możliwość skomponowania własnego menu.

                     

MENU KOMUNIJNE 2018 r.

 

ZUPA

Krem z pieczonej pietruszki z jabłkiem

 

DANIE GŁÓWNE

Polędwiczka wieprzowa z musem drobiowym z sosem tymiankowym podana z ziemniakami pure i duszoną fasolką szparagową w maśle czosnkowym

 

DESER

Lody

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

Pasztet wieprzowy z sosem tatarskim

Wędliny z własnej wędzarni

Pieczony schab ze śliwką

Eskalopki z musem ogórkowym

Ryba po grecku z pomarańczą

Jajka faszerowane

Sałata z kurczakiem i pestkami dyni

Sałata z popcornem z kaszy gryczanej, suszonym pomidorem i czarnuszką

Sałata polska

Pieczywo

Woda niegazowana, soki

 

STÓŁ SŁODKI

Kawa, herbata

Ciasta, owoce filetowane

 

MENU DZIECIĘCE

Zupa

Rosół z kluskami lanymi

Danie główne

Panierowany filet z kurczaka podany z frytkami i mizerią

Deser

Lody

 

Cena: 120 zł / osoba dorosła

 60 zł / dzieci

 

Opcjonalnie można domówić kolejne gorące danie serwowane na półmiskach - cena 30 zł / osoba

Filet z kurczaka nadziewany mięsem mielonym i suszonym pomidorem w sosie koprowym

Duszona karkówka w sosie własnym

Kasza jęczmienna z cebulą

Brokuł w maśle