Gault&Millau

Komunie

komunia gdynia

                     

MENU KOMUNIJNE 2018 r.

 

ZUPA

Krem z pieczonej pietruszki z jabłkiem

 

DANIE GŁÓWNE

Polędwiczka wieprzowa z musem drobiowym z sosem tymiankowym podana z ziemniakami pure i duszoną fasolką szparagową w maśle czosnkowym

 

DESER

Lody

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

Pasztet wieprzowy z sosem tatarskim

Wędliny z własnej wędzarni

Pieczony schab ze śliwką

Eskalopki z musem ogórkowym

Ryba po grecku z pomarańczą

Jajka faszerowane

Sałata z kurczakiem i pestkami dyni

Sałata z popcornem z kaszy gryczanej, suszonym pomidorem i czarnuszką

Sałata polska

Pieczywo

Woda niegazowana, soki

 

STÓŁ SŁODKI

Kawa, herbata

Ciasta, owoce filetowane

 

MENU DZIECIĘCE

Zupa

Rosół z kluskami lanymi

Danie główne

Panierowany filet z kurczaka podany z frytkami i mizerią

Deser

Lody

 

Cena: 120 zł / osoba dorosła

 60 zł / dzieci

 

Opcjonalnie można domówić kolejne gorące danie serwowane na półmiskach - cena 30 zł / osoba

Filet z kurczaka nadziewany mięsem mielonym i suszonym pomidorem w sosie koprowym

Duszona karkówka w sosie własnym

Kasza jęczmienna z cebulą

Brokuł w maśle