Gault&Millau

Menu restauracyjne

Przystawki 

Kurki w śmietanie z rukolą i parmezanem, bagietka  27,-

Alergeny:  laktoza, grzyby, gluten

Tatar wołowy po staropolsku z  żółtkiem    30,-

Alergeny: laktoza, gorczyca, jaja

 

kolba kukurydzy na talerzu

Pasty

Makaron tagliatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z kurczakiem, cukinią i parmezanem 25,-

Alergeny: laktoza, gluten, czosnek

Makaron penne w sosie aioli z suszonymi pomidorami, kaparami i oliwkami, posypany parmezanem 20,-

Alergeny: laktoza, czosnek, gluten

Zupy

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem               17,-

Alergeny: laktoza, jaja, gluten, czosnek

Consomme wołowe z pierożkami z ogonów wołowych i warzywami julienne 17,-

Alergeny:  gluten, seler

Krem z pieczarek       15,-

Alergeny:  laktoza, seler, grzyby

 

obiady dla pracowników gdynia
posiłki profilaktyczne gdynia

Sałaty

Sałata rzymska z gęsią sous vide i sosem czosnkowym 30,-

Alergeny: laktoza, czosnek, gluten

Sałata lodowa z tuńczykiem, awokado i sosem winegret  25,-

Alergeny: gorczyca, czosnek, 

Mix sałat z serem lazur, gruszką, owocami goja i sosem winegret 22,-

Alergeny:  czosnek, gorczyca, laktoza

Dania główne

Filet z sandacza, pure z pietruszki, czarna soczewica , papryka, pomidorki koktajlowe i kolendra z sosem chimichurri   45,-

Alergeny:  laktoza, ryba, cytrusy

Kaczka pieczona na babce ziemniaczanej z karmelizowaną gruszką i sosem wiśniowym z dodatkiem chrzanu   45,-

Alergeny: laktoza, czosnek, chrzan, gluten

wytrawny obiad

Duszony udziec barani w sosie własnym z kozim serem podany na pęczaku z fasolką szparagową w emulsji czosnkowej    60,-

Alergeny: czosnek, laktoza

Żeberko wieprzowe, pure z modrej kapusty, kluski śląskie, brokuł        40,-

Alergeny: jaja, gluten

Polędwica wołowa sous vide, plasterki smażonych ziemniaków, warzywa grillowane, sos pieprzowy  69,-

Alergeny: laktoza, czosnek

Pierogi z kaszą gryczaną polane smażoną cebulką  20,-

Alergeny: laktoza, gluten

Schabowy po polsku z ziemniakami i zasmażaną kapustą  35,-

Alergeny: gluten, jaja, laktoza

Desery

Szarlotka na gorąco z lodami  15,-

Alergeny:   laktoza, jaja, gluten

Domowe lody migdałowe z musem z czarnej porzeczki i bezikami oraz sosem karmelowym  15,-

Alergeny:  laktoza, cytrusy, orzechy

Dania dziecięce

Rosół z makaronem  10,-

Nuggetsy z frytkami i mizerią  25,-

Naleśniki z serkiem lub prażonym jabłkiem ze słodką śmietaną  15,-

Frytki  10,-

komunia gdynia witomino