Gault&Millau

Menu restauracyjne

Przystawki zimne

 Tatar wołowy / majonez szczypiorkowy / marynaty 26,-

Alergeny:  ryba, jaja                                                      

Carpaccio wołowe / rukola/ pieczony czosnek / pecorino 32,-

Alergeny:  czosnek, laktoza

Deska mięs i serów 40,-

Alergeny: laktoza

katering gdynia
kolba kukurydzy na talerzu

Przystawki gorące

Ravioli / Szyjki rakowe / kozi ser /emulsja 27,

Alergeny: laktoza, gluten

Pierś z kaczki / kalarepa / jałowiec 24,-                

Alergeny: laktoza, czosnek

Zupy

Chłodnik litewski / jajko / ziemniaki 14,-

Alergeny: laktoza, jaja

Kalafior / oliwa sezamowa / chleb 12,-

Alergeny: gluten, laktoza

Bulion z kaczki / pierożki z baraniną / marchew 12,-

Alergeny: jaja, laktoza, gluten

 

obiady dla pracowników gdynia
posiłki profilaktyczne gdynia

Sałaty

Jajko poche / szparagi / mięta 22,-

Alergeny: czosnek , jaja

Jagody goji / ser koryciński / polędwiczka wieprzowa  24,-

Alergeny: laktoza, czosnek

Pieczony burak / cukinia / ser kozi 20,-

Alergeny:  czosnek, laktoza

wytrawny obiad

Dania główne

Kaczka / babka ziemniaczana / gruszki / wiśnia 40,-

Alergeny: gluten, laktoza, jaja

 60,-

Alergeny:  laktoza, czosnek

Polędwica z tuńczyka na czarnej soczewicy z sosem z czerwonego pieprzu, karmelizowaną pietruszką i kalafiorem romanesco 42,-

Alergeny: laktoza, czosnek,gluten

 

Noga z gęsi confit w panierce z ciemnego chleba w sosie śliwkowym

na pure z pietruszki i jabłka,warzywami julienne i musem z marchwi i cynamonu 44,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Polędwica wołowa w sosie rozmarynowym z pieczonymi ziemniakami

w tymianku i maśle, karmelizowaną marchwią i kalafiorem romanesco 60,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Pierś kurczaka confit z kostką na pęczaku z kozim serem i szczypiorkiem, gotowanym brokułem i oliwą pietruszkową  30,-

Alergeny: gluten, laktoza

 Duszony udziec barani w sosie własnym z dodatkiem koziego sera i boczniaków

na kaszy bulgur, pieczonymi buraczkami, fasolką szparagową i chipsem z selera 40,-

Alergeny:  laktoza, seler, grzyby, gluten

 

Karkówka wieprzowa sous-vide z rozmarynem, pieczonymi ziemniakami, pure z fasolki i karmelizowaną pietruszką 28,-

Alergeny: laktoza , czosnek

 

 

 Desery

 Domowe lody migdałowe z bezą limonkową 12,-

Alergeny:   laktoza, jaja, cytrusy, migdały      

                        

Torcik z czekolady i likieru pomarańczowego na biszkopcie bezowym i słonym karmelem  12,-

Alergeny:  laktoza, kakao

 

 Mus piernikowy ze śliwkami w czekoladzie deserowej 11,-

Alergeny: laktoza, kakao

komunia gdynia witomino