Gault&Millau

Menu restauracyjne

Przystawki zimne

 Tatar wołowy z wędzoną szprotką i majonezem szczypiorkowym 26,-

Alergeny:  ryba, jaja                                                        

 

 Mus z dorsza w selerze z oliwą pietruszkową, musem z pieczonej gruszki

i kruszonym chlebem 20,-

Alergeny:  ryba, seler

 

 Deska mięs i serów 30,-

Alergeny: laktoza

katering gdynia
kolba kukurydzy na talerzu

Przystawki gorące

Pielmieni baranie w rosole z kwaśną śmietaną 17,-

Alergeny: laktoza, gluten

 

 Krewetki na risotto z selera 22,-                

Alergeny: laktoza, seler

 

Placki ziemniaczane z cukinią 15,-

Alergeny: laktoza, jaja, gluten

Zupy

Zupa cebulowa na białym winie z tymiankiem i serem pecorino 11,-

Alergeny: laktoza, cebula

 

Consome z kaczki z kaszą pęczak, karmelizowaną marchwią i cebulą 11,-

Alergeny: gluten, laktoza

 

Żurek staropolski z jajkiem 11,-

Alergeny: jaja, laktoza

 

 

 

obiady dla pracowników gdynia
posiłki profilaktyczne gdynia

Sałaty

Sałata z piersią z kaczki, pestkami dyni i jagodami goji 24,-

Alergeny: pestki dyni, czosnek

 

Sałata z pieczonym burakiem, cukinią, kozim serem i prażonym pęczakiem  22,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Sałata z czerwoną soczewicą, pomarańczami i serem korycińskim 20,-

Alergeny: cytrusy, czosnek, laktoza

 

wytrawny obiad

Dania główne

 Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej podana ze smażonymi gruszkami, sosem wiśniowym i chrzanem 39,-

Alergeny: gluten, laktoza, jaja

 

Ryba papuzia z sosem tymiankowym na pure z salsefii, zielonym groszkiem,

smażonym szpinakiem z pomidorkami i musem z pieczonej cebuli 40,-

Alergeny:  laktoza, ryba

 

Polędwica z tuńczyka na czarnej soczewicy z sosem z czerwonego pieprzu, karmelizowaną pietruszką i kalafiorem romanesco 42,-

Alergeny: laktoza, czosnek,gluten

 

Noga z gęsi confit w panierce z ciemnego chleba w sosie śliwkowym

na pure z pietruszki i jabłka,warzywami julienne i musem z marchwi i cynamonu 44,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Polędwica wołowa w sosie rozmarynowym z pieczonymi ziemniakami

w tymianku i maśle, karmelizowaną marchwią i kalafiorem romanesco 60,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Pierś kurczaka confit z kostką na pęczaku z kozim serem i szczypiorkiem, gotowanym brokułem i oliwą pietruszkową  30,-

Alergeny: gluten, laktoza

 Duszony udziec barani w sosie własnym z dodatkiem koziego sera i boczniaków

na kaszy bulgur, pieczonymi buraczkami, fasolką szparagową i chipsem z selera 40,-

Alergeny:  laktoza, seler, grzyby, gluten

 

Karkówka wieprzowa sous-vide z rozmarynem, pieczonymi ziemniakami, pure z fasolki i karmelizowaną pietruszką 28,-

Alergeny: laktoza , czosnek

 

 

 Desery

 Domowe lody migdałowe z bezą limonkową 12,-

Alergeny:   laktoza, jaja, cytrusy, migdały      

                        

Torcik z czekolady i likieru pomarańczowego na biszkopcie bezowym i słonym karmelem  12,-

Alergeny:  laktoza, kakao

 

 Mus piernikowy ze śliwkami w czekoladzie deserowej 11,-

Alergeny: laktoza, kakao

komunia gdynia witomino