Gault&Millau

Menu restauracyjne

Przystawki 

Śledź z palonym porem i maślanką        15,-

Alergeny:  laktoza, ryba

Tatar wołowy po staropolsku z wędzonym żółtkiem    29,-

Alergeny: laktoza, gorczyca, jaja

Świeżynka z bagietką i ogórkiem małosolnym        30,-

Alergeny: laktoza, czosnek, gluten

kolba kukurydzy na talerzu

Pasty

Makaron tagliatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z kurczakiem i parmezanem 24,-

Alergeny: laktoza, gluten, czosnek

Makaron penne w sosie aioli z suszonymi pomidorami, kaparami i oliwkami, posypany parmezanem 20,-

Alergeny: laktoza, czosnek, gluten

Zupy

Chłodnik litewski 15,-

Alergeny: laktoza, jaja

Krem z kalarepy z chipsem z bekonu z oliwą ziołową 15,-

Alergeny:  laktoza, seler

Consomme wołowe z pierożkami z ogonów wołowych i warzywami julienne 17,-

Alergeny:  gluten, seler

 

obiady dla pracowników gdynia
posiłki profilaktyczne gdynia

Sałaty

Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym 24,-

Alergeny: laktoza, czosnek, gluten

Mix sałat z serem lazur, gruszką, owocami goja i sosem winegret 20,-

Alergeny:  czosnek, gorczyca, laktoza

Dania główne

Filet z sandacza, pure z pietruszki, czarna soczewica , papryka, pomidorki koktajlowe i kolendra z sosem chimichurri 44,-

Alergeny:  laktoza, ryba, cytrusy

Kaczka pieczona na babce ziemniaczanej z karmelizowaną gruszką i sosem wiśniowym z dodatkiem chrzanu 44,-

Alergeny: laktoza, czosnek, chrzan, gluten

wytrawny obiad

Noga z gęsi na pure z buraka i jeżyn, racuchy z jabłkami  55,-

Alergeny: jaja, gluten

Kurczak suprime, frytki kukurydziane, miętowy groszek i karmelizowana marchewka z pianą truflową  35,-

Alergeny: laktoza, czosnek 

Polędwica wołowa sous vide, plasterki smażonych ziemniaków, warzywa grillowane, sos pieprzowy  67,-

Alergeny: laktoza, czosnek

Pierogi ruskie lub z soczewicą polane smażoną cebulką 20,-

Alergeny: laktoza, gluten

Schabowy po polsku z ziemniakami i zasmażaną kapustą 35,-

Alergeny: gluten, jaja, laktoza

Desery

Mus z białej czekolady  15,-

Alergeny:   laktoza, jaja, gluten

Domowe lody migdałowe z musem z czarnej porzeczki i bezikami oraz sosem karmelowym  15,-

Alergeny:  laktoza, cytrusy, orzechy

Dania dziecięce

Rosół z makaronem  10,-

Nuggetsy z frytkami i mizerią  25,-

Pierogi z owocami ze słodką śmietaną  15,-

Frytki  10,-

komunia gdynia witomino