Gault&Millau

Menu restauracyjne

Przystawki zimne

 Tatar wołowy z wędzoną szprotką i majonezem szczypiorkowym 29,-

Alergeny:  ryba, jaja                                                        

 

Foie gras z karmelizowaną gruszką, rukolą i konfiturą z czerwonej cebuli 30,-

Alergeny:  laktoza

katering gdynia
kolba kukurydzy na talerzu

Przystawki gorące

Kołduny baranie w emulsji 31,-

Alergeny: laktoza, gluten

 

Przegrzebki z chipsem z sera pecorino i roszponką 28,-                

Alergeny: laktoza 

Zupy

Krem z kalarepy 12,-

Alergeny: laktoza

 

Consome wołowe z pierożkami z ogonów wołowych 13,-

Alergeny: gluten, laktoza

 

 

 

obiady dla pracowników gdynia
posiłki profilaktyczne gdynia

Sałaty

Sałata z krewetkami, serem korycińskim i prażonym pęczakiem 27,-

Alergeny: laktoza, gluten, czosnek

 

Sałata z bobem, jajkiem poche, jagodami goji i sosem winegret bazyliowym  24,-

Alergeny: jaja, czosnek

 

  Pasty

Spaghetti z boczkiem, cebulą, szczypiorem i kozim serem 28,-

Alergeny: laktoza, gluten

Tagliatelle z cukinią, kaparami i czarnuszką w sosie maślanym 24,-

Alergeny: laktoza, gluten

sałtaka
wytrawny obiad

Dania główne

Policzki wołowe w sosie własnym z kaszą bulgur i fasolką szparagową 39,-

Alergeny: gluten, laktoza

 

Kotleciki jagnięce z baryłkami w natce pietruszki,
 warzywa julienne i pieczone pomidorki 67,-

Alergeny:  laktoza, czosnek

 

Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej podana ze smażonymi gruszkami, sosem wiśniowo-rozmarynowym i chrzanem 43,-

Alergeny: laktoza, jaja, czosnek,gluten

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie z białej morwy z baryłkami w maśle czosnkowym, marchwią i kalafiorem romanesco  38,-

Alergeny: laktoza, czosnek

 

Polędwica z tuńczyka na zielonej soczewicy z pieczonym burakiem i karmelizowaną marchwią 45,-

Alergeny: gluten, ryba

 

Miętus na kaszy jaglanej z natką pietruszki i sosem tymiankowym, brokułem, zielonym groszkiem i pianą z pora   44,-

Alergeny: ryba, gluten

Pierś perliczki confit w sosie śliwkowym na pure z selera
podana z smażoną salsefią i marchwią 45,-

Alergeny:  laktoza, seler

 

Polędwica wołowa z sosem rozmarynowym,
z domowymi frytkami i żółtą fasolką szparagową 65,-

Alergeny: laktoza 

 

Pierś z kurczaka w szyńce parmeńskiej z koprowym pure ziemniaczanym,
żółtą fasolką szparagową i bobem  35,-

Alergeny: laktoza, 

 Desery

 Domowe lody migdałowe z bezą limonkową 15,-

Alergeny:   laktoza, jaja, cytrusy, migdały                               

 

Sernik z likierem kawowym, pianą z kwasu chlebowego i jagodami w żelu  14,-

Alergeny:  laktoza

 

 Mus miętowy z sosem wiśniowym 13,-

Alergeny: laktoza

komunia gdynia witomino