Gault&Millau

Wesela

Organizacja przyjęć weselnych

Plan na najważniejszy dzień

Organizacja przyjęć weselnych to dla naszej restauracji zawsze bardzo duże wyzwanie. Pragniemy nie tylko wykonać założony wcześniej plan, ale także sprawić, że późniejsza obsługa będzie satysfakcjonować gości. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wesele dla młodych to nie tylko ważne, ale także bardzo stresujące wydarzenie. To co oferujemy, to duża wiedza i doświadczenie zdobyte nie tylko w czasie organizacji wesel, ale także organizacji przyjęć komunijnych czy organizacji imprez okolicznościowych o innym charakterze. Doskonale wiemy, z jakimi wyzwaniami przyjdzie nam się zmierzyć przez cały okres trwania zabawy.

Pomoc w każdej sferze

Możecie Państwo liczyć na naszą fachową pomoc. W zakresie organizacji przyjęć weselnych nie tylko wykonujemy plan nakreślony przez młodych, ale także staramy się wysuwać swoje propozycje, jak można niektóre kwestie rozwiązać. Zachęcamy do sprawdzenia naszej szczegółowej propozycji, a także menu. To jest Państwa święto, a my zrobimy wszystko, co w naszej mocy, abyście nie napotkali żadnych większych przeszkód.

wesele1

MENU I

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów

Przekąski ustawione na półmiskach na stole

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę

 

Obiad weselny

Consome z kluskami lanymi

Filet z kurczaka nadziewany mięsem mielonym i suszonymi pomidorami polane sosem koprowym,

ziemniaki puree, warzywa w maśle

 

Dania ciepłe na półmiskach
(serwowane w czasie przyjęcia)

Pałki z kurczaka, pieczona karkówka z pieczarkami, ziemniaki pieczone, kalafior w natce pietruszki

 

Danie ciepłe 
(serwowane w czasie przyjęcia)

Barszcz z pasztecikiem

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w kawie

Terrrina rybna ze szpinakiem

Galantyna z kurczaka z sosem imbirowobrzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Jajka faszerowane

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 Cena 160 zł brutto od osoby.

 

Stół wiejski

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

Cena 25 zł brutto od osoby

 

Pakiet alkoholi

 Wódka czysta 0,5l  butelka / 30 zł

Wino białe lub czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

wesele2

MENU II

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów.

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów.

Przekąski ustawione na półmiskach na stole.

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę.

 

Obiad weselny

Krem z selera z natką pietruszki

Filet z kurczaka z wędzoną papryką, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Polędwiczka wieprzowa z grzybami w sosie złotym, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa w maśle czosnkowym

 

Danie ciepłe 
(serwowane w czasie przyjęcia)

Pałki z kurczaka, schab duszony w sosie własnym, ryż curry, grillowane warzywa

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Barszczyk z pasztecikiem

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w kawie

Terrina rybna ze szpinakiem w sosie winnym

Galantyna z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Wędliny z własnej wędzarni

Tatar z domowymi marynatami

Jajka faszerowane

Cukinia faszerowana z serem fromage i świeżym tymiankiem

Pieczony schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli

Sałata z amarantusem i jagodami goji

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

Cena 180 zł brutto od osoby

 

Stół wiejski

 Przekąski zimne

 Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

Wódka czysta 0,5l butelk / 30 zł

Wino białe i czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

wesele3

MENU III

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów.

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów.

Przekąski ustawione na półmiskach na stole.

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę.

 

Przystawka ustawiona na stole przed przyjściem gości

Melon w szynce parmeńskiej

 

Obiad weselny

Krem z kalarepy z siekanym szczypiorem

Rolada z kaczki w sosie borówkowym na babce ziemniaczanej z jabłkiem w toffi i majerankiem

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Polędwiczka wieprzowa z orzechami w sosie rozmarynowym, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Łosoś pieczony na pure z zielonego groszku w sosie estragonowym z natką pietruszki i fasolką szparagową

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Strogonow na jarzębiniaku

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w maddlerowanych ziołach

Pstrąg faszerowany w sosie winnym

Galantyna z kaczki w sosie żurawinowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Pieczony schab ze śliwką z kremowym musem czosnkowym

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Mięso pieczone

Babeczki z bryndzą, wędzonym łososiem, truskawkami i kawiorem

Faszerowana cukinia serkiem fromage ze świeżym tymiankiem

Mix sałat z kurczakiem, konfiturą z czerwonej cebuli

Mix sałat z gruszką i serem pleśniowym

Jajka faszerowane

Sałatka z amarantusem i jagodami goji

Sałatka polska z chipsem z selera

Sosy, marynaty

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

Musy czekoladowe

Musy owocowe w kielichach

Praliny ze słonym karmelem

Tarta owocowa

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 Cena 200 zł brutto od osoby.

 

 Stół wiejski

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

 Wódka czysta 0,5l butelka / 30 zł

Wino białe i czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.