Gault&Millau

Wesela

wesele1

MENU I

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów

Przekąski ustawione na półmiskach na stole

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę

 

Obiad weselny

Consome z kluskami lanymi

Filet z kurczaka nadziewany mięsem mielonym i suszonymi pomidorami polane sosem koprowym,

ziemniaki puree, warzywa w maśle

 

Dania ciepłe na półmiskach
(serwowane w czasie przyjęcia)

Pałki z kurczaka, pieczona karkówka z pieczarkami, ziemniaki pieczone, kalafior w natce pietruszki

 

Danie ciepłe 
(serwowane w czasie przyjęcia)

Barszcz z pasztecikiem

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w kawie

Terrrina rybna ze szpinakiem

Galantyna z kurczaka z sosem imbirowobrzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Jajka faszerowane

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 Cena 160 zł brutto od osoby.

 

Stół wiejski

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

Cena 25 zł brutto od osoby

 

Pakiet alkoholi

 Wódka czysta 0,5l  butelka / 30 zł

Wino białe lub czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

wesele2

MENU II

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów.

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów.

Przekąski ustawione na półmiskach na stole.

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę.

 

Obiad weselny

Krem z selera z natką pietruszki

Filet z kurczaka z wędzoną papryką, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Polędwiczka wieprzowa z grzybami w sosie złotym, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa w maśle czosnkowym

 

Danie ciepłe 
(serwowane w czasie przyjęcia)

Pałki z kurczaka, schab duszony w sosie własnym, ryż curry, grillowane warzywa

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Barszczyk z pasztecikiem

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w kawie

Terrina rybna ze szpinakiem w sosie winnym

Galantyna z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Wędliny z własnej wędzarni

Tatar z domowymi marynatami

Jajka faszerowane

Cukinia faszerowana z serem fromage i świeżym tymiankiem

Pieczony schab ze śliwką

Sałatka polska z chipsem z selera

Sałata z kurczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli

Sałata z amarantusem i jagodami goji

Marynaty

Sosy

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

Cena 180 zł brutto od osoby

 

Stół wiejski

 Przekąski zimne

 Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

Wódka czysta 0,5l butelk / 30 zł

Wino białe i czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.

wesele3

MENU III

W Restauracji Receptura, w Sali Bankietowej, możliwe jest zorganizowanie przyjęcia weselnego.
Ostateczne ustawienie stołów uzależnione jest od liczby Gości na przyjęciu weselnym
i zawsze jest omawiane indywidualnie, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby Młodej Pary.

 

SZCZEGÓŁY PRZYJĘCIA WESELNEGO

Powitanie tradycyjne powitanie chlebem i solą, wino musujące serwowane z tac przez kelnerów.

Obiad weselny po zajęciu przez Gości miejsc, kelnerzy serwują dania do stołów.

Przekąski ustawione na półmiskach na stole.

Dania ciepłe serwowane przez kelnerów do stołów, w momentach wyznaczonych przez Młodą Parę.

 

Przystawka ustawiona na stole przed przyjściem gości

Melon w szynce parmeńskiej

 

Obiad weselny

Krem z kalarepy z siekanym szczypiorem

Rolada z kaczki w sosie borówkowym na babce ziemniaczanej z jabłkiem w toffi i majerankiem

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Polędwiczka wieprzowa z orzechami w sosie rozmarynowym, ziemniaki pure, warzywa w maśle

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Łosoś pieczony na pure z zielonego groszku w sosie estragonowym z natką pietruszki i fasolką szparagową

 

Danie ciepłe
(serwowane w czasie przyjęcia)

Strogonow na jarzębiniaku

 

Zimne przekąski
(ustawione na półmiskach na stole)

Śledź w maddlerowanych ziołach

Pstrąg faszerowany w sosie winnym

Galantyna z kaczki w sosie żurawinowym

Pasztet staropolski z sosem tatarskim

Pieczony schab ze śliwką z kremowym musem czosnkowym

Tatar z domowymi marynatami

Wędliny z własnej wędzarni

Mięso pieczone

Babeczki z bryndzą, wędzonym łososiem, truskawkami i kawiorem

Faszerowana cukinia serkiem fromage ze świeżym tymiankiem

Mix sałat z kurczakiem, konfiturą z czerwonej cebuli

Mix sałat z gruszką i serem pleśniowym

Jajka faszerowane

Sałatka z amarantusem i jagodami goji

Sałatka polska z chipsem z selera

Sosy, marynaty

Pieczywo

 

Słodki stół

Filetowane owoce

Krem pomarańczowy w kielichach

Ciasta domowe

Babeczki z kremem Baileys

Kompresowane owoce w wermucie

Musy czekoladowe

Musy owocowe w kielichach

Praliny ze słonym karmelem

Tarta owocowa

 

Napoje bezalkoholowe

Napoje gazowane i owocowe, woda gazowana i niegazowana, kawa, herbata

 Cena 200 zł brutto od osoby.

 

 Stół wiejski

Przekąski zimne

Smalczyk

Ser koryciński z arbuzem

Boczek pieczony

Salceson

Mięsa wędzone

Zimne nóżki

Pasztet z wątróbki

Kiełbasy

Ogórki kiszone

Chrzan, musztarda

Chleb własnego wypieku

 

Dania ciepłe

Pierogi z mięsem, ruskie

Golonki na kapuście zasmażanej

Żeberka w miodzie

Kartacze

 Cena 25 zł brutto od osób

 

Pakiet alkoholi

 Wódka czysta 0,5l butelka / 30 zł

Wino białe i czerwone 0,7l butelka / 30 zł

 

Klient może również zapewnić alkohol na cały czas trwania przyjęcia we własnym zakresie. Restauracja Receptura zapewnia serwis alkoholu dostarczonego przez Klienta. Restauracja Receptura nie pobiera w związku z tym opłaty korkowej.